nieuws

Quick stopt reclame na kerkprotest

Horeca

De Belgische hamburgerketen Quick heeft beloofd een door de kerken fel bekritiseerde reclame niet meer te gebruiken.

In de radiospot is te horen hoe Jezus tijdens het Laatste Avondmaal de instellingswoorden van de eucharistie uitspreekt, afgesloten door de uitroep ‘Wie is er hier naar de Quick geweest?’. Het Overlegorgaan van de Christelijke Kerken had heftig geprotesteerd. Het aartsbisdom Mechelen-Brussel dreigde naar de rechter te stappen. Het misbruiken en belachelijk maken van de heilige eucharistie kon voor de kerken niet door de beugel. Eucharistie en avondmaal raken de essentie van het christelijk geloof, aldus het overlegorgaan van de rooms-katholieke, anglicaanse, orthodoxe en protestantse kerk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels