nieuws

Restaurants met kerst bijna volgeboekt

Horeca

Dit jaar liggen de reserveringen voor Kerstmis hoger dan vorig jaar. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) schat dat de top 500 van alle 11.500 restaurants al zijn volgeboekt. Met name de duurdere restaurants zijn in trek.

De meeste restaurants zijn dit jaar op beide kerstdagen open. Opvallend is de opkomst van streekproducten en oer-Hollandse gerechten op het Kerstmenu. Zo staat snoekbaars op een stampotje met wortels op de kaart en worden er koolsoorten geserveerd die op een bijzondere manier bereid worden.
Oud en Nieuw wordt voornamelijk in familiekring gevierd, blijkt uit gegevens van KHN. De restaurant- en de hotelbranche sprekenvan een matige bezetting. Circa de helft van de restaurants is op 31 december gesloten. In de café-barsector neemt ongeveer 35 procent van de ondernemers een avond vrij of zij organiseren een besloten avond voor vaste gasten. Cafetaria’s en cateringbedrijven bieden extra bezorgservices aan. Er worden volop feestelijke snacks en gezonde maaltijden voor de oudejaarsavond aangeboden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels