nieuws

Seizoensproducten voor kerst

Horeca

‘De tijd dat chef-koks ruim op tijd hun kerstorders plaatsten bij de groothandel ligt achter ons’ zegt Walter Abma groentespecialist bij VEN.

‘Het op tijd orderen is ook niet meer nodig. Jaarrond zijn we verzekerd van een goede aanvoer van over de hele wereld.’ De belangstelling gaat rond kerst echter voornamelijk uit naar seizoensproducten van dichtbij, is zijn verwachting.
Vossebessen en cranberry’s, mooie handperen, goede mandarijnen en bloedsinaasappels zijn de toppers bij de vruchten. Tropische vruchten zijn uit, behalve de ananas dan. Ook bij groente ligt het accent op ‘gewone’ producten als knolselderij, groene kool en schorseneren. Interessante nieuwkomers zijn de kervelknol, de topinamboer (familie van de artisjok) en de naar cassave smakende peterseliewortel. Wat dun gesneden, gefrituurde plakjes over uw kerstgerechten en u bent, wat groente betreft, helemaal in.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels