nieuws

SK nr. 23 ‘Sectorcommissie tegen het licht houden

Horeca

– ‘Jullie moeten de sectorcommissie voor fastfoodonderwijs eens goed tegen het licht houden.’, vond IJsfricavoorman Johan van der Weerd onlangs tijdens een presentatie bij het Stichting Vakopleidingen Horeca (SVH) in Zoetermeer.

‘Ik vraag me af of de mensen die daar in zitten een afspiegeling van de sector vormen. Anders moeten jullie er eens wat mensen uitkieperen’, vond de eerste man van de sector fastfood- en ijsbedrijven (IJsfrica). Hij zei het gevoel te hebben dat er mensen in de commissie zitten vanwege het ‘eigen belang.’ Van der Weerd adviseerde het SVH om in de commissie mensen op te nemen die een kritische noot kunnen plaatsen. SVH-medewerker Rob Eichholtz gaf in een reactie ter plekke aan de kritiek van Van der Weerd gehoord te hebben. Op dit moment zitten vijf ondernemers in de commissie: Maarten Colijn (namens Koninklijk Horeca Nederland), John Broere (cafetaria Broere in IJsselstein), Hans Blaauw (McDonald’s Nederland), Cees Scherrenburg (FEBO in Tilburg) en Joep Biemans (namens de ijssalons binnen KHN).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels