nieuws

Verdachte cafés horen niet in smetteloos KHN

Horeca

Bij Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zaten ze ‘m behoorlijk te knijpen, toen de politie vorige week een tiental Amsterdamse cafés binnenstebuiten keerde in verband met wapen- en drugshandel.

Elke link naar de criminaliteit is slecht voor het imago van de horeca, beseft ook KHN. ‘Wij zijn onmiddellijk nagegaan of zich onder de verdachte bedrijven leden van ons bevonden, maar dat bleek godzijdank niet het geval’, aldus een opgeluchte Huub Verweij van KHN-afdeling Amsterdam. Voor Verweij een teken dat de screening die KHN voor leden hanteert in orde is. ‘Al heb je natuurlijk nooit 100 procent garantie dat in ons ledenbestand geen malafide bedrijven zitten.’Verweij maakt zich zorgen over het toenemend aantal liquidaties onder criminelen in openbare ruimten, zoals twee weken geleden bij een schietpartij in een Japans restaurant, waarbij drie doden vielen. ‘De ondernemer van een bedrijf waar zoiets gebeurt is ongewild slachtoffer. Het is triest maar waar.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels