nieuws

Voormalig Planet Hollywood ontruimd

Horeca

De politie van Amsterdam is dinsdagochtend begonnen met de ontruiming van het kraakpand van de oude bioscoop Cineac, vlakbij het Rembrandtsplein. Tot een jaar geleden was café-restaurant Planet Hollywood hier gevestigd.

Volgens de politie gebeurt de ontruiming op grond van lokaalvredebreuk. Van buitenaf is het pand niet gebarricadeerd. De politie heeft de krakers niet van te voren gewaarschuwd, in tegenstelling tot wat voor kort gebruikelijk was. De politie doet, omdat bij voorgaande ontruimingen zoveel barricades werden opgeworpen en schade aangericht. Eind oktober verliepen de ontruimingsacties van de Kalenderpanden in Amsterdam gewelddadig. Twintig politiemensen raakten gewond door krakers die met stenen, ijzeren bouten, stukken hout, zwaar vuurwerk en flessen gooiden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels