nieuws

Brandpreventie moet, ook op de BBB

Horeca

Als er ergens geld valt te verdienen de komende jaren, dan is het in de brandbeveiliging. Niet voor niets hebben leveranciers van brandblussers, vluchtwegaanduidingen en brandvertragende middelen de afgelopen weken in de rij gestaan om nog een plaatsje te bemachtigen op de beursvloer in Maastricht.

Voor twee bedrijven kon uiteindelijk op het laatste moment nog standruimte worden ingeruimd. De BBB zat namelijk al vol, er was zelfs – voor het eerst – een wachtlijst. De beursorganisatie vond het na het drama in Volendam van groot belang het item brandbeveiliging bij de beursbezoekers onder de aandacht te brengen. Via de brandweer werden onder meer verkopers van brandblussers aangespoord naar Maastricht te komen. ‘We wilden er graag bij zijn’, zegt Tim Scheepbouwer van Magna Applications, een bedrijf dat materialen impregneert. Het bedrijf wordt sinds de ramp in Volendam overspoeld met vragen van horecaondernemers. ‘Tot voor kort hadden wij nauwelijks klanten in de horeca. Maar nu de brandweer in de meeste gemeenten scherper is gaan controleren, moeten ze wel.’

Reageer op dit artikel