nieuws

‘Douchen op de gang kan niet meer

Horeca

De huidige stand van zaken in de hotellerie in Maastricht en het Limburgse heuvelland was het thema van een discussie op de stand van Misset Horeca op 29 januari tijdens de BBB.

De algemeen directeur van de VVV in Maastricht, Wilco de Jong, probeerde de discussie aan te wakkeren. ‘Ik maak me zorgen over de discrepantie tussen stad en heuvelland. Een aantal accommodaties is stil blijven staan. Douchen op de gang, dat kan echt niet meer tegenwoordig. Een tweesterrenhotel moet voldoen aan de normen.’ Vorig jaar heeft de VVV Maastricht tien hotels uit het heuvelland uit haar bestand geschrapt omdat ze niet meer voldeden aan de criteria voor een tweesterrenhotel.
Camille Oostwegel (drie hotels en zes restaurants in Limburg) was het niet met De Jong eens. Hij viel zijn collega-hoteliers niet af. ‘Ze leveren mooie producten’, vond hij. Verder meende hij dat hotelbedrijven in Maastricht en het heuvelland niet met elkaar te vergelijken zijn.
Paul Rinkens van hotel La Bergère in Maastricht vond net als Oostwegel dat er een aantal kwalitatief goede hotelbedrijven is dat volgens het traditionele familieconcept werkt. Hij tekende wel aan dat vernieuwing nodig is. ‘We moeten ons meer richten op de Euregio (Aken-Luik, red.).’
De Jong zei mogelijkheden te zien voor de hotels in het heuvelland. Ze zouden zich op het organiseren van internationale congressen moeten richten.

Reageer op dit artikel