nieuws

‘Geen minderjarigen in cafés

Horeca

‘De leeftijd van bezoekers van cafés is moeilijk te bepalen.’ Dat zei burgemeester IJsselmuiden van Volendam nadat bekend werd dat de brand in zijn gemeente het leven had gekost aan een 13-jarig meisje. ‘Een meisje van 16 ziet er vaak uit als een vrouw van 18’, aldus de burgermeester.

Horecaondernemers, de gemeente Edam-Volendam, politie en Openbaar Ministerie hadden een convenant gesloten rond het bezoek van minderjarigen aan cafés. ‘Met name zal er toegezien worden dat excessen van 12- en 13-jarigen die een horecainrichting bezoeken, worden uitgebannen.’
Volgens IJsselmuiden wordt er ieder weekeind in een café gecontroleerd of de regels daar worden nageleefd. ‘Maar ik kan niet garanderen dat in alle gevallen altijd het convenant niet wordt overtreden.’ Diverse uitbaters van cafés in Volendam laten weten dat hun zaken veel worden bezocht door jeugdigen. Zij vinden het een eerste taak van de ouders om hun kroost aan banden te leggen. De gemeente onderzoekt op dit moment de vergunningen van Het Hemeltje en de naleving daarvan. IJsselmuiden verklaarde uiterlijk vrijdag een ‘feitenrelaas’ openbaar te maken.

Reageer op dit artikel