nieuws

Gezien op de beurs: frietje in 45 seconden

Horeca

Nog even en bezoekers van een café kunnen de zin in een frietje binnenshuis stillen. Happy-Friet introduceerde op de Horecava een apparaat dat in 45 seconden een portie Franse friet produceert.

De in Zwitserland gefabriceerde frietmachine zal naar verwachting begin april op de markt komen. In eerste instantie is het apparaat verkrijgbaar in Nederland, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Na de snelle bereidingstijd, rond de 45 seconden, verschijnt in het bakje onder in de machine een dampend frietje. Hier komt geen olie aan te pas en ook een afzuigkap is niet nodig. De fabrikant richt zich op horecagelegenheden, sportkantines en tankstations.
Geïnteresseerden krijgen de machine in bruikleen, tegen betaling van 200 gulden borg. De voorgebakken Franse friet van het merk Aviko is uitsluitend verkrijgbaar in zakjes met een ruime mediumportie van 115 gram. Kosten komen per zakje op circa ƒ1,60.

Reageer op dit artikel