nieuws

Kookwedstrijd: militairen zeggen af

Horeca

Wedstrijdorganisator Stichting Europa Culinair (SEC) moest noodgedwongen de wedstrijden ‘Militaire keuken topklasse’ en ‘Militaire keuken open klasse’ afgelasten omdat deelnemers ontbraken. ‘Het is een slechte zaak. Het valt me zwaar tegen’, reageert SEC-voorzitter Piet Janssens. Hij betwijfelt of de stichting volgend jaar nog wedstrijden voor de militairen organiseert.

‘We hadden maar vier inschrijvingen’, zegt Ad van Mill, opleidingscoördinator bij de luchtmacht, over de kookwedstrijden van de militairen. Hij schrijft de afzeggingen toe aan het gebrek aan personeel bij Defensie. ‘De laatste tijd worden militairen steeds meer uitgezonden naar het buitenland. Ze zijn daardoor veel weg. De druk op de werkvloer neemt toe. De chefs hebben de koks hard nodig.’ Van Mill betreurt het dat de BBB hiervan de dupe is. De militaire koks zullen wel naar de Horesca afreizen voor deelname aan de wedstrijden aldaar.

Reageer op dit artikel