nieuws

Patrick Tentij: beste vegetarische menu

Horeca

De BBB stond dinsdag weer in het teken van een aantal kookwedstrijden. Het team van het Kurhaus in Scheveningen won de wedstrijd ‘a-la-minute koken voor leerlingen leerlingwezen’. Patrick Tentij van De Heerenborgh in Almere maakte het beste vegetarische menu en Inky Storms van Grand Hotel L’Empereur in Maastricht werd eerste van de wedstrijd Brood Lunch Menu du Chef.

‘Tijdens de diverse wedstrijden tonen jonge koks, afkomstig van restaurants, het leerlingwezen, vakscholen en instellingen uit binnen- en buitenland hun kunnen. Zij laten zien dat koken niet alleen een kunde is maar ook een kunst. Het winnen van één van de kookwedstrijden betekent vooral ook een verhoging van prestige voor de betreffende kok en het restaurant of de instelling waar hij of zij werkt’, aldus de SEC. Andere winnaars van de wedstrijden zijn:

A-la-minute kookwedstrijd voor leerlingen leerlingwezen praktijk koken
SVH Onderwijscentrum Zoetermeer (tweede prijs)
NCCK Utrecht (derde prijs)
Baronie College Breda (Prix d’Honneur)
Hostellerie De Hamert in Wellerlooi (team met creatiefste wrap)

Wedstrijd vegetarisch menu
Jacky Adams van De Broeierd in Enschede (tweede prijs)
Rene Braber van AZR Dijkzigt in Rotterdam (derde prijs)

Wedstrijd Brood Lunch Menu du Chef
Jeffrey van der Kwaak van Hotel Van der Valk in Maastricht (tweede prijs)
Cindy Reuleaux van Arcus College in Heerlen (derde prijs).

Reageer op dit artikel