nieuws

Uitgaansleven komt weer op gang

Horeca

Het uitgaansleven in Volendam is de afgelopen dagen rustig op gang gekomen. Dit weekeinde was het eerste reguliere sinds de cafébrand. Vorige week waren alle horecagelegenheden nog gesloten.

In café ’t Gat van Nederland aan de Brugstraat was het volgens een medewerker zaterdagavond niet opvallend druk of rustig. ‘Het was een gewone zaterdag. Het komt weer op gang.’ Dit café is een van de gelegenheden waar in het weekeinde veel jongeren naartoe gaan.
Het personeel bij Grand Café Van Diepen aan de Haven heeft ook gemerkt dat mensen sinds het afgelopen weekeinde weer de deur uitgaan. ‘Er waren in ons restaurant meer klanten dan de afgelopen twee weken. Het begint heel moeizaam weer te komen’, aldus een werknemer.

Bedrukte sfeer
Een werknemer van café De Dijk, dat iets verderop ligt, zegt daarentegen dat het nog opvallend rustig is. ‘Er hangt nog steeds een bedrukte sfeer, er zijn nog steeds mensen die liever thuisblijven.’
Zaterdagmiddag is de elfde dode van de cafébrand begraven, de 15-jarige Peter Veerman. Hij overleed dinsdag in het Martini Ziekenhuis in Groningen aan zijn verwondingen. Donderdag overleed de 15-jarige Christin Grossmann in een ziekenhuis in Aken.
Er zijn nog 96 gewonden in ziekenhuizen ondergebracht. Hiervan liggen er 39 op de intensive care en 22 in ziekenhuizen in België en Duitsland.

Reageer op dit artikel