nieuws

Vis op de kaart

Horeca

Horecagelegenheden die deze week een garnalencocktail op de kaart willen zetten, doen er goed aan een alternatief te bedenken.

Garnalen zijn namelijk duur op dit moment. Door de beperkte aanvoer zijn Hollandse garnalen in prijs gestegen naar ƒ55,- tot ƒ60,-/kg. Hetzelfde geldt voor kweekpaling, met name voor de gerookte palingfilets: ƒ47,50/kg. Griet is momenteel aantrekkelijk geprijsd: ƒ30,-/kg. De vis is bovendien van goede kwaliteit. Omdat zalm ruim wordt aangevoerd, is ook de prijs van deze vissoort aantrekkelijk: ƒ11,-/kg. Wat kabeljauw betreft, valt er weinig nieuws te melden. Door de overbevissing is kabeljauw moeilijk te verkrijgen en flink aan de prijs, vanaf ƒ25,-/kg voor filet. Schol kan beter nog niet worden gekocht. De huidige exemplaren zijn aan de magere kant en kosten panklaar ƒ14,-/kg. Schol van goede kwaliteit is eind mei, begin juni weer verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel