nieuws

Volop groenten verkrijgbaar

Horeca

Het koude weer en de natte grond in het zuiden van Europa hebben niet veel invloed op wintergroenten.

Op het moment zijn rode en witte kool het voordeligst geprijsd: beide ƒ0,95 per kilo. Daarna volgt peen voor ƒ1,25 per kilo. Prei heeft wel te lijden onder de vochtige omstandigheden en is met ƒ2,75 per kilo momenteel hoog geprijsd. Het spruitjesseizoen loopt langzaam weer ten einde. De prijs van de kleine hotelspruitjes ligt rond de ƒ2,25 per kilo.
Bij de aankoop van sla is het even opletten. Diverse soorten kampen met een prijsschommeling. Op dit moment zijn lollo rosso en bianco flink in prijs gestegen: ƒ120,- per 8 kropjes, tegen ƒ11,- à ƒ12,- in de zomer.
De prijs van spinazie is afhankelijk van het herkomstgebied. In België loopt het seizoen ten einde en is de prijs gestegen tot ƒ18,50 per kilo. Italiaanse spinazie ondervindt schade van het hoge waterpeil en komt op ƒ5,50 per kilo.

Reageer op dit artikel