nieuws

‘Baangarantie slachtoffers cafébrand

Horeca

De Industrie- en bedrijvengroep Edam-Volendam (IBEV) wil een werkgarantieplan opzetten voor de slachtoffers van de brand in café De Hemel.

Het plan moet volgens IBEV-bestuurslid R. van de Wal een stimulans zijn voor de slachtoffers ‘toch vooral gewoon door te leven’. ‘De jeugd moet weten dat er ondanks lichamelijke en psychische klachten wel degelijk een positieve toekomst voor hen is weggelegd’, aldus Van de Wal, een van de initiatiefnemers van het plan. Het werkgarantieplan moet uiteindelijk een baan opleveren voor ongeveer driehonderd slachtoffers. Om dit te bewerkstelligen zijn minimaal 250 bedrijven nodig, maar volgens Van de Wal is dit geen probleem. ‘Het bedrijfsleven heeft tot dusver zeer positief gereageerd op het voorstel. Ook ondernemingen buiten de regio Edam-Volendam zijn bereid mee te werken.’
De IBEV licht de plannen 23 februari toe tijdens een bijeenkomst in Hotel Spaander te Volendam. Ondernemers die aan het plan meewerken moeten een contract ondertekenen. ‘Het moet geen vrijblijvende kwestie zijn’, aldus Van de Wal. ‘Het mag niet zo zijn dat men nu enthousiast is, en over vijf jaar, als de baan daadwerkelijk nodig is, er toch van afziet.’ Van de Wal ziet niets in een sociale werkplaats, zoals door sommigen is geopperd. ‘We moeten de slachtoffers niet gaan isoleren, we moeten met z’n allen verder leven en niet als twee groepen.’

Reageer op dit artikel