nieuws

Discoganger verdacht van brandstichting

Horeca

De politie heeft een 21-jarige man opgepakt op verdenking van brandstichting in een discotheek vlak bij het Amsterdamse Rembrandtplein.

De man zou maandagochtend vroeg een fles met brandende vloeistof in de garderobe hebben gegooid, zo meldde de politie. Drie mensen raakten licht gewond.
Volgens getuigen was de man uit de zaak gezet omdat hij zich lastig gedroeg. Rond half vier kwam hij terug en gooide de fles tussen de jassen die meteen vlam vatten. Ook kleding van discogangers vloog in de fik. Slachtoffers sloegen bij elkaar de vlammen uit. Een personeelslid gooide de fles op straat. Direct daarop werd de garderobe geblust. De 21-jarige verdachte ging er vandoor, maar werd door een portier achtervolgd, aangehouden en aan de politie overgedragen.

Reageer op dit artikel