nieuws

Finale biertap zenuwslopend

Horeca

Horecazangeres Corrie Konings zorgde voor een vrolijke noot en een heuse polonaise na een zenuwslopende finale van de Nationale Biertapwedstrijden, waar het publiek woensdag in het Auditorium van het MECC op een groot scherm kon zien hoezeer sommige kandidaten beefden bij het inschenken van een flesje bier voor de juryleden.

Winnaar in de categorie individuelen werd een man met een vaste hand en een ideale schuimkraag: Edwin Kuipers van café Touché in Arnhem. Op de tweede plaats eindigde Ton Opgenhaffen van hotel-café Cornerhouse in Geleen en derde was Sjoerd Holders van café De Bank in Doetinchem.
In de categorie teams mogen Bart Verkuijlen en Natalie Hellings van grand café Neptunus in Nuenen zich biertapkampioen van Nederland noemen. Eric Jansen en Arjan Verrips van brasserie De Waard in Wilnis eindigden op de tweede plaats. De derde prijs was weggelegd voor Loek van Tiel en Patricia Trommelen van café Magneet in Den Haag. Aan de finale gingen 47 regionale voorrondes vooraf, waaraan 4000 tapsters en tappers meededen.

Reageer op dit artikel