nieuws

Hoofdredacteur Lekker neemt ontslag

Horeca

Kees Loogman, hoofdredacteur van restaurantgids Lekker heeft ontslag genomen. Loogman vertrekt om persoonlijke redenen.

Loogman is slechts een maand hoofdredacteur geweest van de gids waar momenteel zoveel over te doen is in de restaurantwereld. In december vorig jaar werd Loogman gepresenteerd als de opvolger van Peter Hagtingius, de hoofdredacteur ad interim van Lekker.
Op maandag 8 januari voerde Loogman nog een debat met topkok Jon Sistermans op de stand van Misset Horeca op de Horecava in Amsterdam. Daarin vertelde Loogman dat de koers van Lekker onder zijn bewind ‘vriendelijker’ richting koks en restaurateurs zou worden. Vreemd was dat Loogman voor het debat al ontslag had genomen. Tijdens de discussie, die onder grote belangstelling van tal van toprestauteurs werd gevoerd, heeft Loogman niet verteld dat hij al zijn functie had neergelegd.

Te commercieel
Volgens Lekker-uitgever Ellie Simonis heeft Loogman ontslag genomen om ‘persoonlijke redenen’. Simonis verzekert dat de aangekondigde koerswijziging van de gids ook zonder Loogman zal worden doorgezet. ‘We willen een dialoog met de restaurateurs en koks.’Een betrouwbare bron meldt dat Kees Loogman het journalistieke werk bij Lekker ‘te commercieel’ zou vinden.
Volgens Simonis blijft Loogman voorlopig nog verbonden aan de gids. ‘Zolang er geen nieuwe hoofdredacteur is blijft hij de taken waarnemen.’ Zij ontkent dat het ontslag van de hoofdredacteur te maken zou hebben met boycot-actie van Jon Sistermans tegen de gids. De topkok van de Marienhof in Amersfoort is zo gegriefd door de recensie van Lekker over zijn bedrijf dat hij restaurateurs oproept om niet meer te adverteren in de restaurantgids.

Reageer op dit artikel