nieuws

Jan de Rooy, organisator van de Nationale biertapwedstrijden

Horeca

Hoe vol is de agenda van jan de rooy momenteel?

‘Héél vol. Het is hier druk, druk, druk. Niet alleen vanwege de finale van de biertapwedstrijden tijdens de BBB hoor. We hebben het ook krankzinnig druk met de organisatie van de beurs Motor, die begin maart wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Verder zijn we al weer volop bezig met het plannen van het voorseizoen voor de komende biertapwedstrijden. Locaties zoeken, juryleden et cetera.’

Voor de biertapfinale is alles in kannen en kruiken?‘Zo ongeveer, ja. De finale organiseren we in opdracht van het CBK. Dat houdt in dat we de contacten met het MECC onderhouden, een bekende artiest vastleggen en zorgen dat alle materialen en het decor er op tijd zijn. Daarnaast presenteer ik ook de finale, voor de dertiende keer alweer. En nee, dat verveelt nog steeds niet. Het is nog altijd heel, heel leuk om te doen.’

Geen last van zenuwen op zo’n moment?‘Nou, spannend is het natuurlijk wel. Dat komt vooral omdat de finaledag van minuut tot minuut gepland is. Als het optreden van Corry Konings om vijf uur op de rol staat, móet dat ook echt om vijf uur beginnen. Mevrouw Konings gaat namelijk echt niet tot zes uur wachten.’

Gaat er desondanks wel eens iets mis?
Helaas wel. De grootste ramp vond vorig jaar op de Horecava in Amsterdam plaats. Toen werd er voor het eerst per computer gejureerd. Als dan tijdens de finale het computersysteem crasht, word je niet vrolijk. Nu jureren we dus weer gewoon op de ouderwetse manier, met pen en blocnote. Feitelijk past dat ook wel bij het karakter van de wedstrijden, want het tappen van bier is natuurlijk ook een ambacht.’

Reageer op dit artikel