nieuws

Medirest nu helemaal van Compass

Horeca

Compass Group Nederland bv heeft haar belang in Medirest Catering bv vergroot tot 100 procent. Medirest Catering was tot voor kort voor de helft in handen van het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum (AMC), maar dat heeft besloten dat het zich beter volledig op de eigen core business kan richten en de catering overlaten aan een professionele cateraar.

De volledige overname van Medirest is voor de Compass Group het signaal om verdere activiteiten binnen de gezondheidszorg te gaan ontplooien. Koelvers Groep in Eindhoven (producent van maaltijden voor de ouderenzorg), Medirest Amsterdam (maaltijdproductie voor de gezondheidszorg en restauratieve diensten in het AMC) en Medirest (restauratieve diensten binnen de gezondheidszorg en ouderenzorg) vormen samen met Eurest Institutioneel (gevangenissen en asielzoekerscentra) nu een zeer complementaire combinatie met een gezamenlijke omzet van ruim 120 miljoen gulden.
Tegelijkertijd met de overname werd een contract getekend dat het AMC en Medirest nog tot zeker 2007 aan elkaar verbindt. Overigens heeft Medirest inmiddels ook een vijfjarig contract getekend met Altrecht, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg met diverse vestigingen in de regio Utrecht. Eerder was er al sprake van een jaarcontract. De nieuwe overeenkomst is gebaseerd op flexibiliteit, dat wil zeggen dat er zowel driegangenmenu’s als componentenkeuzes, lang houdbare maaltijden en zelfs ook ingrediënten om zelf te koken worden aangeboden.

Reageer op dit artikel