nieuws

MH nr. 6 Alken Maes sluit brouwerij

Horeca

De Belgische bierbrouwer Alken Maes, vooral bekend van het gelijknamige merk Maes, sluit haar brouwerij in Waarloos ten zuiden van Antwerpen.

De brouwerij concentreert haar productie in het Belgisch-Limburgse Aken. De redenen zijn een te lage rentabiliteit en een te grote productiecapaciteit, zo maakte de directie bekend.
Alken Maes heeft een marktaandeel van 16 procent in België en hoopte op 20 procent, maar met de concurrentie van marktleider Interbrew (van onder meer Stella Artois en Jupiler) is dat vrijwel onhaalbaar. Aanvankelijk meldden de vakbonden dat de brouwerij eind 2002 definitief dicht zou gaan. De directie zou eerder aan 1 januari 2004 denken. Er werken in de fabriek in Waarloos in totaal 136 mensen. Van gedwongen ontslagen is geen sprake.

Reageer op dit artikel