nieuws

MH nr. 6 ‘Scoren over rug van ondernemers

Horeca

De Amsterdamse sector Discotheek- en Zaalbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is woedend op de gemeente Amsterdam.

De gemeente bracht eind vorige week via de pers de namen van een veertiental uitgaansgelegenheden naar buiten die onvoldoende brandveilig zouden zijn.
De bedrijven, waaronder Escape, iT, Odeon en Korsakoff (inmiddels gesloten) werden, na een algemene controle in 1998, in mei en juni van het vorig jaar opnieuw op hun brandveiligheid gecontroleerd. Betrokkenen zijn nu pas per brief op de hoogte gesteld van de verbeteringen die ze in hun bedrijven moeten aanbrengen.
Voorzitter Paul Hermanides van de bij KHN aangesloten Amsterdamse disco’s en zalen vindt dat de gemeente de betrokken ondernemers veel eerder had moeten informeren en hen de kans had moeten geven de verbeteringen aan te brengen. ‘Nu wordt er ineens via de pers gecommuniceerd. Het lijkt meer op politiek scoren, over de ruggen van een aantal ondernemers. Terwijl de gegevens al in juni bekend waren.’
Hermanides vindt dat ten onrechte de indruk is ontstaan dat de Amsterdamse disco’s onveilig zouden zijn, terwijl er juist veel aandacht, geld en energie wordt besteed aan de veiligheid van de bedrijven. De afdeling Amsterdam van KHN was trouwens al in overleg met brandweer, politie en bestuur over aanvullende maatregelen en wil dat overleg in goede harmonie voortzetten.

Reageer op dit artikel