nieuws

Nederlandse visser krijgt forse boete

Horeca

Een Nederlandse visser is in Groot-Brittannië veroordeeld tot een boete van ruim 100.000 gulden. Volgens The Daily Telegraph was de man maandag betrapt in een gebied waar een Europees vangstverbod voor kabeljauw geldt.

De rechters zeiden met de forse boete een signaal te willen afgeven dat het hen met de naleving van het verbod ernst is. Het vangstverbod in een deel van de Noordzee werd twee weken geleden ingesteld om de kabeljauw te beschermen. De vissoort is de afgelopen tijd sterk uitgedund. De 43-jarige J.B. werd maandag gearresteerd niet ver van de Britse kust. Hij was een kleine 100 kilometer van Suffolk aan het vissen. Nog geen twaalf uur na zijn arrestatie verscheen hij voor de rechter. Daar verklaarde hij dat hij door een navigatiefout in het verboden gebied was beland. Dit jaar is de vangst op kabeljauw met 40 procent beperkt. Ook tong en schol mogen in grote delen van de zee niet worden gevangen.

Reageer op dit artikel