nieuws

‘Niet meer toeristen in Scheveningen

Horeca

Toeristen die naar Scheveningen komen moeten langer blijven en meer geld uitgeven. Er moeten er niet meer komen. Dat staat in het masterplan dat de Haagse wethouder voor Scheveningen W. Stolte dinsdag bekendmaakte.

Met het plan wil de gemeente de ontwikkelingen voor de komende tien jaar in kaart brengen. Het is de bedoeling dat Scheveningen-Dorp nog meer een woonkarakter krijgt. Het toerisme moet zich concentreren in Scheveningen-Bad en in mindere mate in de haven.
Ook wil Den Haag de boulevard in Scheveningen doortrekken van het Zwarte Pad tot aan het noordelijk havenhoofd. Aan de voet van dat havenhoofd moet een hotel verrijzen, en een parkeergarage met 700 plaatsen. Met de ontwikkelingen zijn volgens de gemeente tussen de 1000 en 1500 arbeidsplaatsen gemoeid.

Reageer op dit artikel