nieuws

Odeon ontslaat 20 werknemers

Horeca

De bekende Amsterdamse discotheek Odeon aan het Singel ontslaat twintig werknemers. Door de strenge brandveiligheidseisen mag de discotheek nog maar driehonderd gasten ontvangen op een avond, waardoor er niet voldoende werk meer is voor het personeel. Normaal kreeg de discotheek op een avond zo’n achthonderd tot duizend bezoekers, aldus de directie.

Volgens E. Wijgman van de directie hebben de werknemers geen gedwongen ontslag gekregen, maar zijn ze uit eigen beweging weggegaan ‘omdat er niet voldoende klanten meer waren om biertjes voor te tappen.’ De vijftig overige werknemers worden volgens de directie vrijwillig gekort op hun salaris.
Deze maatregelen zijn nodig om een faillissement te voorkomen. Volgens Wijgman kampen veel discotheken en instellingen met hetzelfde probleem.

Reageer op dit artikel