nieuws

Verbod op t-bonesteak dreigt

Horeca

Het ziet er naar uit dat de T-bonesteak van de menukaart moet verdwijnen. Heel Europa dreigt het rundvlees met bot in de ban te doen.

Eind januari hebben de Europese ministers van landbouw aangekondigd dat de wervelkolom van runderen volledig verwijderd moet worden uit al het rundslachtvee. Dit impliceert een verbod op de T-bonesteak. Volgens een aantal wetenschappers zou de consumptie van de T-bonesteak de dodelijke ziekte Creutzfeld-Jakob (de menselijke variant van BSE) kunnen veroorzaken.
Directeur Pieter Slootweg van IPS Meat Products in Almere laat weten dat het nog moeilijk te overzien is wat de gevolgen voor de restaurantsector in Nederland zullen zijn. ‘Ik heb nog geen reacties gehoord. Iedereen wacht rustig af wat er gaat gebeuren.’
De Europese landbouwministers doen deze maand een definitief voorstel over het verbod op de T-bonesteak.

Reageer op dit artikel