nieuws

Vrije sluitingstijden haagse horeca

Horeca

Kroegen en discotheken in vijf uitgaansgebieden in Den Haag en Scheveningen mogen vanaf mei zelf bepalen wanneer ze de zaak sluiten. De gemeente wil met dit project testen of de overlast van horecabezoekers afneemt.

De proef gaat ongeveer twee jaar duren. Als het project aanslaat, kan de verruiming van de openingstijden ook in andere gebieden worden ingesteld. De kroegen en discotheken zijn wel aan bepaalde regels gebonden. Ze dienen een contract te ondertekenen waarin staat hoe ze om moeten gaan met de buurtbewoners. Een horecagelegenheid die zich niet aan deze regels houdt, wordt uitgesloten van deelname aan het project.
De horeca reageert over het algemeen verheugd op de plannen. De ondernemers hopen dat de verruiming een einde maakt aan de spanningen die er heersen over de strakke sluitingstijden.

Reageer op dit artikel