nieuws

Winterstop in de horeca

Horeca

Winterstop in de horeca? Het lijkt erop. Horecondernemers zijn massaal met vakantie of staan op het punt te vertrekken naar zonnige al dan niet met sneeuw bedekte oorden.

De redactie van Misset Horeca werd afgelopen dagen enigszins gefrustreerd in z’n nieuwsgaring doordat veel ondernemers in de horeca, met name restaurateurs, niet thuis gaven. Onder hen voorzitter van de Alliance Gastronomique Néerlandaise en eigenaar van restaurant kaatje bij de Sluis in Blokzijl Fons van Groeningen. Wie de zaak belt, moet genoegen nemen met een antwoordapparaat: ‘Kaatje is gesloten tot woensdag 28 februari’.
Topkok Paul Fagel dan maar gebeld voor een reactie op het 35-jarig jubileum van horecagrootgrutter ISPC. ‘Hij is met vakantie’, luidt de reactie bij restaurant Het Arsenaal in Naarden.
Gebeld naar Theo Miedema van café De Studio in Haarlem over het gerucht dat negen Haarlemse cafés hun muziekprogrammering willen opschorten vanwege de nieuwe, onwerkbare artiestenregeling: ‘Sorry, meneer Miedema is met vakantie. Over drieënhalve week is hij terug.’
Met carnaval zullen nog eens tal van caféhouders aan de kuierlatten trekken. Die gaan net als hun clientèle op wintersport, zo is de verwachting.

Reageer op dit artikel