nieuws

Aanhoudingen schietpartij Turks eethuis

Horeca

De politie Twente heeft woensdag vier mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een fatale schietpartij in het Overijsselse Hengelo. Het misdrijf had plaats op 17 februari dit jaar in het Turkse eethuis Alta Mira. Bij de schietpartij kwam een 31-jarige man om het leven en raakte een 33-jarige man zwaargewond.

De vier verdachten zijn in de leeftijd van 24 tot 28 jaar en wonen in Almelo. Over de rol van de vier doet het Openbaar Ministerie in Almelo geen mededelingen. Het eethuis aan de Johannaweg werd op last van het gemeentebestuur van Hengelo direct na het misdrijf gesloten.
De buurt rond het etablissement klaagt al lange tijd over drugsoverlast. De gemeente zegt aanwijzingen te hebben dat er in het pand geregeld drugs werden verhandeld en houdt er rekening mee dat de schietpartij een uitvloeisel is van een mislukte drugsdeal.
Eerder al arresteerde de politie vier inwoners van Almelo, Hengelo en Ede. Zij zitten nog in voorlopige hechtenis. Woensdag zijn er ook op zeven locaties in Almelo, Enschede en omgeving Arnhem huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn onder meer twee vuurwapens in beslag genomen.

Reageer op dit artikel