nieuws

Afspraken salmonella-kip in de maak

Horeca

Minister Brinkhorst van Landbouw is in gesprek met vier grote pluimveeslachters over de invoering van salmonella-arm kippenvlees. Op korte termijn zijn daarover afspraken te verwachten, zo heeft een woordvoerster van het ministerie van Landbouw bevestigd.

Het is de bedoeling dat binnenkort onbehandeld kippenvlees alleen nog verpakt mag worden verkocht, voorzien van een etiket met de waarschuwing dat er ziekmakende bacteriën in kunnen zitten. Voor salmonella-arm kippenvlees geldt dit dan niet. Aanvankelijk zou het waarschuwingsetiket half februari worden ingevoerd. Maar dat heeft vertraging opgelopen, omdat de Europese Commissie bezwaren had. Mensen kunnen van de salmonella-bacterie een soort buikgriep krijgen. Besmet vlees moet door en door gaar worden gemaakt om de bacterie uit te schakelen.

Reageer op dit artikel