nieuws

Australian Homemade: wereld veroveren

Horeca

Schepijsketen Australian Homemade gaat fors uitbreiden. Nog dit jaar komen er in Nederland twintig verkooppunten bij.

Binnen twee jaar moet de keten alleen al in ons land zestig vestigingen tellen, zo is het streven. Ook elders in Europa en in de Verenigde Staten komen ijswinkels.
Op dit moment telt de Nederlandse poot van Australian Homemade dertien ijsshops. Om de groeiplannen te realiseren is het bedrijf op zoek naar franchisenemers, zo blijkt uit advertenties in landelijke dagbladen waarin het bedrijf potentiële ondernemers met eigen geld enthousiast probeert te maken.
Australian Homemade wil ook buiten Nederland voet aan de grond krijgen. Nog deze zomer worden ‘pilotshops’ geopend in Parijs en Londen. Op het Spaanse toeristeneiland Mallorca en in Barcelona en Madrid komen eveneens verkooppunten. ‘Als dat allemaal naar wens verloopt, zitten we binnenkort ook in New York’, zegt Chiel Crul van Australian Homemade vanuit het hoofdkantoor in Nijmegen.
Anders dan de naam doet vermoeden is Australian Homemade van origine een Belgische onderneming. Zes jaar geleden ontstond een Nederlandse poot. Het bedrijf staat onder leiding van Bart van Elsland, die ook aan de wieg stond van Bakkerij Bart.

Reageer op dit artikel