nieuws

Brand verwoest horecazaak in Medemblik

Horeca

Een horecagelegenheid in Medemblik is maandagochtend volledig in de as gelegd. De brandweer had de brand, die om half vier uitbrak, binnen een paar uur onder controle.

Spuitgasten zijn momenteel nog steeds aan het nablussen met behulp van een hoogwerker. Het vuur is moeilijk te doven, omdat het tussen de wanden en plafonds zit en de brandweer daar niet bij kan komen.
Ongeveer veertig brandweerlieden van vier korpsen uit de omgeving en vijf brandweerwagens zijn maandagmorgen voor het blussen van de brand uitgerukt. De brand werd door een voorbijgangster ontdekt. Zij zag vlammen uit het dak komen.
Volgens de politie is de brand beneden in het pand ontstaan en toen via de afzuiginstallatie of ontluchtingskokers naar boven overgeslagen. De oorzaak is vermoedelijk een technisch mankement. De politie heeft geen sporen aangetroffen die op brandstichting wijzen.
Het schadebedrag is nog onbekend. Nabijgelegen percelen van de horecagelegenheid hebben rook- en waterschade opgelopen.

Reageer op dit artikel