nieuws

Brandweer A’dam controleert horeca

Horeca

De brandweer in Amsterdam begint dinsdag met controles in de horeca. Bij deze zogenoemde zichtcontroles wordt gelet op verschillende aspecten van de brandveiligheid en op het functioneren van de veiligheidsvoorzieningen.

Er wordt onder meer gekeken of de nooduitgangen duidelijk staan aangegeven en of ze niet zijn geblokkeerd. Bij geconstateerde gebreken krijgt de eigenaar korte tijd om het euvel te verhelpen. De controles worden uitgevoerd door personeelsleden van de uitrukdienst die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Hierdoor raakt de dienst beter op de hoogte van de situatie ter plaatse en wordt de veiligheid verhoogd. In totaal worden zo’n 3000 horeca-instellingen bezocht. Als eerste worden de kroegen en restaurants in de binnenstad onder de loep genomen.

Reageer op dit artikel