nieuws

Broodje ham in Thailand uit den boze

Horeca

Toeristen die met het vliegtuig vanuit Europa naar Thailand gaan, moeten in verband met de crisis rond BSE en mond- en klauwzeer goed op hun tellen passen. Wie met een broodje vleeswaren het land binnenkomt, kan een zware straf krijgen.

De Thaise autoriteiten willen de gekkekoeienziekte en mond- en klauwzeer als het even kan buiten de deur houden. Om die reden mogen toeristen uit landen die met de ziekten te maken hebben geen varkens- en rundvlees het land binnenbrengen. Wie dat toch doet en wordt betrapt, hangt een celstraf van maximaal twee jaar of een boete van ruim 2000 gulden boven het hoofd.
De maatregel heeft betrekking op de hele Europese Unie en een aantal niet nader genoemde landen. De regering in Bangkok heeft luchtvaartmaatschappijen van het besluit op de hoogte gebracht. De maatschappijen moeten de passagiers onderweg inlichten over de zware sanctie. Een medewerker van veterinaire dienst gaat er overigens vanuit dat de meeste vliegtuigpassagiers hun broodjes onderweg zullen opeten. Daar hebben ze tijd genoeg voor, want een vlucht van Europa naar Bangkok duurt ongeveer tien uur.

Reageer op dit artikel