nieuws

BTW-harmonisatie leidt tot VIC

Horeca

Zes internationale, in Duitsland opererende cateringorgansaties hebben eind vorig jaar de VIC opgericht, das Verband der Internationalen Caterer in Deutschland.

Een van de belangrijkste redenen voor de oprichting van de VIC is de wens om te komen tot BTW-harmonisatie binnen de Europese bedrijfscatering. In negen van de 15 EU-landen kan de bedrijfscatering op dit moment een lager btw-tarief hanteren, vanwege het ‘sociale karakter’ van de sector. In Duitsland mag dat lagere tarief alleen worden toegepast in situaties van eigen beheer. Contractcateraars moeten bij onze oosterburen de volle mep BTW betalen, zowel op hun omzet als op hun inkoop.
De bij de oprichting van de VIC betrokken cateringorganisaties zijn: Apetito, Aramark, Clinic Catering Service, Eurest, Select Service Partner en Sodexho.

Reageer op dit artikel