nieuws

Campari naar de beurs

Horeca

De aandeelhouders van de Italiaanse drankenproducent Campari, waaronder het Nederlandse Wessanen, hebben definitief besloten het bedrijf naar de effectenbeurs in Milaan te brengen. Dat heeft Campari vrijdag bekendgemaakt.

Wessanen heeft een belang van 35 procent in het bedrijf. Dat is een erfenis van het in 1998 ontbonden huwelijk met Bols. De deelneming is naar schatting ten minste f 300 miljoen waard. Wessanen weet nog niet of het al zijn aandelen of slechts een deel op de beurs zal aanbieden. Topman A. Zondervan zei vorige maand dat het zeker een pakket van 14 à 15 procent zal zijn. ‘Het hangt af van de omstandigheden, vooral van het beursklimaat’, liet het bedrijf vrijdag weten.

Medio maart
De beursgang, die al enige tijd werd overwogen, zal medio dit jaar plaatsvinden. De andere aandeelhouders zijn de familie Garavoglia met 51 procent en het aan de Zwitserse bank UBS gelieerde bedrijf Gioch met 14 procent.
Campari, dat naast het eigen merk ook Cinzano en Cynar heeft, draait goed. De omzet groeide vorig jaar met 18 procent tot 950 miljard lire (f 1,08 miljard). Wessanen hield aan zijn belang een winst over van f 52 miljoen. Het Nederlandse concern wil de opbrengst van de beursgang gebruiken voor de beoogde expansie op het gebied van gezonde en speciale voeding.

Reageer op dit artikel