nieuws

Coca-Cola haalt flesjes terug

Horeca

Coca-Cola moet duizenden flesjes uit Franse supermarktschappen halen nadat in enkele glasdelen zijn ontdekt. Bij een controle in een van de fabrieken van de Amerikaanse frisdrankgigant in Frankrijk is gebleken dat bij drie van elke 10.000 flesjes het glas breekt als die worden worden gevuld.

Het betreft in totaal 7362 pakketten met elk acht kleine flesjes, aldus Coca-Cola. Toen de betreffende flesjes braken zijn die wel meteen weggegooid, maar het concern kan niet uitsluiten dat zich in dezelfde productielijn glasdelen bevinden.
De terugroepactie is vervelend voor Coca-Cola omdat het nog maar net is hersteld van eerdere problemen in Frankrijk. In juni 1999 konden tien dagen geen Coca-Colaproducten worden gekocht omdat enkele klanten kampten met misselijkheid na het drinken uit een blikje frisdrank. Deze zaak kwam toen eerst aan het rollen in België. De perikelen leverden Coca-Cola uiteindelijk een imagoprobleem en een aanzienlijke schadepost op.

Reageer op dit artikel