nieuws

Coca-Cola verliest topman

Horeca

Het Amerikaanse frisdrankenconcern Coca-Cola ziet zijn tweede man vertrekken. Jack Stahl, twintig jaar aan het concern verbonden, heeft besloten op te stappen. Volgens ingewijden vertrekt hij omdat hij geen kans ziet alle touwtjes bij de onderneming in handen te krijgen.

Pas vorig jaar kreeg Stahl zijn huidige functie. Zijn opstappen houdt verband met wijzigingen in de bedrijfsstructuur die Coca-Cola zondag bekendmaakte. Bestuursvoorzitter Douglas Daft verklaarde dat de nieuwe organisatie voor Stahl aanleiding was ‘om elders te zoeken naar uitdaging’. De twee zouden niet goed met elkaar hebben kunnen opschieten.
De nieuwe bedrijfsstructuur van Coca-Cola houdt in dat er vier divisies komen, Amerika, Azië, Europa/Afrika en New Business Ventures. Daarmee wordt de organisatie platter dan tot nu toe. Bovendien krijgen de nieuwe divisies meer eigen verantwoordelijkheid.

Reageer op dit artikel