nieuws

‘Croissanterie ‘terecht’ IJssalon van het Jaar

Horeca

Mag een croissanterie die enkel schepijs verkoopt IJssalon van het Jaar worden? ‘Ja’, zeggen de saloneigenaar en de voorzitter van de vakwedstrijden.

Dit jaar werd Croissanterie Van der Poel in Enschede IJssalon van het Jaar. Dat was te danken aan ijsbereider Frank de Kruijff. Hij won de Gouden IJscoupe en werd vierde bij de Gouden IJsspatel. In de croissanterie wordt echter alleen handijs verkocht en geen ijscoupes. Peter van der Poel ziet de titel echter als een prestatie van zijn complete bedrijf en het personeel. ‘De croissanterie is slechts een verkooppunt van Van der Poel schepijs. Ons bedrijf heeft deze prijs gewonnen. Zo moet je het zien’, meldt hij.
Van der Poel heeft vier vestigingen. Naast de croissanterie, ook nog een ijszaak, een ijs- en dessertfabriek en een ijssalon annex brasserie/restaurant. IJsbereider Herald Katers won de Gouden IJsspatel en zijn collega Mengs Stoelinga werd derde bij de Gouden IJscoupe.
Per vestiging mag één deelnemer worden ingeschreven. Johan van der Weerd, voorzitter Stichting Activiteiten Fastfood & Bedrijven, is het daarom eens met Van der Poel. ‘Talamini deed met vijf mensen mee’, vertelt Van der Weerd. ‘Het gaat er ook om dat bedrijven zich met hun ijs onderscheiden. Het komt vaker voor dat op één centrale plaats het ijs wordt gemaakt en dat deelnemers van diverse vestigingen meedoen. Voor de prestaties oogst Van der Poel terecht alom lof uit de branche.’
De kwestie zal wél door het bestuur worden geëvalueerd. ‘We gaan kijken hoe we hier mee verder gaan. Dat wil overigens niet zeggen dat er een verandering in de regels zal komen. Het is een element dat we scherp zullen bekijken.’

Reageer op dit artikel