nieuws

Diner Jaarkaart landelijk gelanceerd

Horeca

De Diner Jaarkaart, waarbij consumenten voor ƒ75 een kaart aanschaffen waarmee zij een jaar lang 25 procent korting krijgen op de restaurantrekening, is dinsdag landelijk van start gegaan.

‘Tot nu toe zijn er 175 restaurants verspreid over heel Nederland die meedoen aan het concept’, vertelt Rifko Meier, het brein achter de Diner Jaarkaart. ‘De uitbaters van deze eetgelegenheden bepalen welke dagen van de week consumenten met korting kunnen eten.’ Voorwaarden zijn dat op die dagen tafeltjes structureel onbezet zijn, met een minimum van twee dagen.’
Volgens Meier biedt de kaart de restaurateur voordelen: ‘De gemiddelde marge van restaurants is 9 à 10 procent. Hierop is een korting moeilijk te geven, tenzij het niet ten koste gaat van de reguliere tafelbezetting. Door het toepassen van de kortingskaart profiteren restaurants van tafels die anders onbezet zouden zijn.’
Er zijn voor de uitbaters geen kosten verbonden aan de Diner Jaarkaart. In principe kan iedereen meedoen. ‘We letten op een goede prijs/kwaliteitverhouding; de service, sfeer en het eten moeten in orde zijn om deel te nemen. Mijn uitgangspunt is om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken dus in principe kan elke restaurateur, van een gezellig eetcafé tot een chique à la carte restaurant, meedoen.’
Consumenten kunnen de kortingskaart aanvragen via de site www.dinerjaarkaart.nl of via www.zonnet.nl. In de loop van het jaar zal de Diner Jaarkaart tevens verkrijgbaar zijn in de winkel.

Reageer op dit artikel