nieuws

Ducasse verliest ster

Horeca

Alain Ducasse, grootgrutter in Michelinsterren, is in Frankrijk één van zijn sterren kwijtgeraakt. Zijn restaurant Louis XV in Monaco gaat in de Guide Rouge editie 2001 terug van drie naar twee sterren. Blijkbaar had monsieur Ducasse het te druk met de verhuizing van zijn Parijse driesterrenrestaurant van l’Hotel du Parc naar de Régencezaal van het indrukwekkend gerenoveerde hotel Plaza Athénée.

Andere verliezer was de familie Lorain. Ook hun luxe hotel-restaurant La Côte St.-Jacques in Joigny – in 1950 begonnen als eenvoudig pension – moest terug van drie naar twee sterren. Frankrijk telt twee nieuwe restaurants met drie Michelinsterren: La Ferme de mon Père in Megève en hotel Plaza Athénée vanwege de komst van Ducasse. De Guide Rouge editie 2001 bevat 9800 adressen, 505 daarvan hebben één of meer Michelinsterren: 410 één ster, 74 twee sterren en 21 drie sterren.

Reageer op dit artikel