nieuws

Duitsers mijden Nederlandse steden

Horeca

Duitsers bezoeken de kust of de meren. De Nederlandse steden lijken zij te mijden omdat ze denken dat daar niet zoveel te zoeken is. De bundeling van toeristische organisaties in Nederland TRN wil daar verandering in brengen.

Jaarlijks komen ruim drie miljoen Duitsers de grens over. Meestal rijden ze meteen door naar strand of (Fries) meer. Uit onderzoek blijkt volgens TRN dat het toerisme stevige impulsen kan krijgen door de cultuur- en stedentoerist. Volgens de organisatie zijn er voor de belangrijkste steden en vooral voor Amsterdam grote mogelijkheden op dat gebied. Het bedrijfsleven moet samen met musea en andere culturele instellingen laten zien wat ‘we in huis hebben’, luidt het pleidooi van TRN.
Van de dertig miljoen inwoners boven de achttien jaar uit de vier belangrijke Duitse deelstaten is volgens TRN bijna driekwart de afgelopen drie jaar wel eens naar het buitenland is gereisd. In die periode ging het om 6,7 miljoen cultuurreizen en 10,2 miljoen stedenvakanties. Tussen beide ‘toeristensoorten’ zijn grote overeenkomsten in leeftijd, inkomen en omvang van het huishouden. Ook lezen ze dezelfde maand- en weekbladen en kijken ze naar de dezelfde televisiezenders en ze reizen met dezelfde vervoermiddelen. Kortom de verschillen tussen beide groepen zijn volgens TRN alleen kunstmatig.

Reageer op dit artikel