nieuws

Erkend genevercafé

Horeca

Café annex partycentrum ’t Drieluik in Heerlen mag zich sinds kort met recht Erkend Genevercafé noemen.

De bijbehorende plaquette van het Genevergenootschap werd op 2 maart onthuld. Een unieke gebeurtenis, omdat in de illustere serie erkende jenevercafés nog geen partycentrum voorkomt. Zeezeiler Henk de Velde nam als ambassadeur van het genootschap de officiële onthulling voor zijn rekening.
Het Genevergenootschap, waar naast Henk de Velde onder meer Eerste-Kamerlid Frits Korthals Altes, directeur Radio 538 Erik de Zwart, minister Louk Hermans en burgemeester Johan Stekelenburg deel van uitmaken, heeft ten doel het imago van het Nederlands gedistilleerd en de jenever in het bijzonder te verbeteren. Het gaat daarbij niet om méér consumeren, maar vooral om ‘de kunst van het genieten’.
Het erkennen van genevercafés is één van de activiteiten van het genootschap. Deze cafés brengen het Nederlands gedistilleerd op een positieve manier onder de aandacht van consumenten en moeten voldoen aan criteria die verband houden met onder meer het geboden assortiment gedistilleerd, vakkennis, goed gastheerschap en ambiance.

Reageer op dit artikel