nieuws

Friesland Coberco legt deel productie stil

Horeca

Zuivelproducent Friesland Coberco Dairy Foods verwacht dat in de loop van de dag een deel van de productie stil komt te liggen als gevolg van het verbod op vervoer van melk. Dat heeft een woordvoerder meegedeeld.

Het gaat om de onderdelen die niet de dagverse zuivel (melk, karnemelk en yoghurt) produceren. ‘We proberen nu zoveel mogelijk van onze voorraad aan te wenden voor de dagverse producten. Die melk zou anders worden gebruikt voor de productie van kaas en melkpoeder’, aldus de woordvoerder. Het bedrijf beraadt zich op de vraag of het personeel dat zonder werk zit naar huis wordt gestuurd.De zuivelproducent verwacht nog drie dagen dagverse zuivel te kunnen maken. Daarna ontstaan er problemen. Het bedrijf onderzoekt of het melk uit het buitenland kan betrekken.

Reageer op dit artikel