nieuws

Geen brandplekken

Horeca

Hij rookt niet, is niet giftig, brandt lang en is geurloos. Dat zijn volgens Hakvoort Horeca de kenmerken van haar nieuwe brandpasta Amheat. Deze lontbrandstof is bedoeld voor het warmhouden van voedsel en past op praktisch alle maten chafing dishes. De brandstof zit naar eigen zeggen in een stevig blik, zodat de branders niet kunnen […]

Hij rookt niet, is niet giftig, brandt lang en is geurloos. Dat zijn volgens Hakvoort Horeca de kenmerken van haar nieuwe brandpasta Amheat. Deze lontbrandstof is bedoeld voor het warmhouden van voedsel en past op praktisch alle maten chafing dishes. De brandstof zit naar eigen zeggen in een stevig blik, zodat de branders niet kunnen indeuken of beschadigen. Mocht het brandstofpatroon onverhoopt omvallen, dan kan er slechts een geringe hoeveelheid vloeistof verloren gaan via de luchtcirculatiegaatjes. Dit houdt in dat er geen brandplekken op handen, tafelkleed of vloerkleed kunnen ontstaan.
Om Amheat te doven, blaast men gewoon de vlam uit. Een paar uur of paar dagen later kan hij weer gewoon aangestoken worden. Verder is Amheat zuinig in gebruik, beweert de Emmeloorder firma. ‘In tegenstelling tot een spiritusbrander, die ongeveer anderhalf uur brandt, brandt Amheat ruim zes uur.”

Voor informatie: Hakvoort Horeca, Emmeloord. Tel. (0527) 63 56 35.

Reageer op dit artikel