nieuws

Geen tijd voor de lunch

Horeca

Werknemers zijn ‘druk, druk, druk’ en gunnen zich tijdens de middagpauze steeds minder tijd voor een broodje in het bedrijfsrestaurant of kantine. Dat blijkt uit onderzoek van de vakcentrale FNV.

Meer dan de helft van alle werknemers laat de middagpauze wel eens schieten en werkt door, constateert de FNV. Zij betitelt de gang van zaken als verkapt overwerk. De werknemers eten hun broodje ter compensatie nu vaak achter het bureau of in de auto op weg naar de klant. Gemiddeld werken de werknemers vier tot vijf uur per week over, schat de vakbond. In het openbaar vervoer en bij het wegvervoer worden de meeste extra uren gedraaid: acht tot tien per week. De FNV heeft 2001 uitgeroepen tot ‘jaar van de tijd’. De vakbond wil tijdens CAO-onderhandelingen scherper inzetten op bescherming voor de werknemer op het gebied van aanvangs- en beëindigingstijden van werk.

Reageer op dit artikel