nieuws

Geen versnelde groei bij nieuwe functie

Horeca

Sinds het begin van dit jaar beschikt Mondial Cateringservice over een manager operationele zaken, een functie die bij die Diemense contractcateraar tot op heden niet bestond. Karien Kamper vervult deze nieuwe functie die is bedoeld als een back-up voor directeur Ruud Luft, die het wat kalmer aan wil gaan doen.

Luft, 61, vormt samen met de vijftiger Johan Roem de directie van Mondial Cateringservice, waar beide tevens eigenaar van zijn. Van dat duo is Roem primair verantwoordelijk voor de financieel-economische zaken, Luft voor het operationele werk. In haar nieuwe functie van operationeel manager neemt Karien Kamper, 30 jaar, een deel van de taken van Luft over. Kamper vervulde tot begin dit jaar de functie van rayonmanager. Ze begon begin jaren ‘90 bij Mondial, toen dat bedrijf vanuit de partycatering de bedrijfscatering oppakte. Voordat ze rayonmanager werd was ze cateringmanager en ook zette Kamper voor Mondial het kwaliteitmeetsysteem op.
De Diemense cateraar heeft momenteel 55 bedrijfsrestaurants onder beheer. Het aantal opdrachtgevers groeit met vijf tot acht per jaar. ‘Sneller willen en hoeven we als onafhankelijke kleinere cateraar niet te groeien’, zegt Johan Roem. ‘Wij kiezen onze eigen weg. Wij willen voldoende groeien om te kunnen investeren en innoveren. Als je niet groeit kun je niet innoveren en als je niet innoveert kun je niet groeien.’
Tot de innovaties van Mondial behoort een verstrekkingssysteem dat is opgebouwd rond het zogenoemde carrousselbuffet. Dat wil zeggen dat Mondial voor locaties tot circa 100 lunchgebruikers werkt met een rond buffet. Of bij dat type verstrekking sprake is van een concept, laat Roem in het midden. Hij zegt: ‘Concepten worden meestal geboren uit noodzaak, als gevolg van schaalgrootte. Wij vinden belangrijker dat we bieden wat de opdrachtgever van ons vraagt.’

Reageer op dit artikel