nieuws

Hamsterwoede richt zich op houdbare melk

Horeca

Door het vervoersverbod van melk is er in supermarkten een run ontstaan op lang houdbare melk. Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Supermarktconcerns Laurus en Albert Heijn bevestigen dat.Het hamsteren geldt niet voor vleesproducten. ‘Daar zien we geen reactie. Er is ook nog voldoende rundvlees en kip.’ Tekorten in varkensvlees, dat vooral uit Nederland komt, verwacht het CBL begin volgende week als het vervoersverbod van kracht blijft.Het Bedrijfschap Slagersbedrijf constateert opvallend meer verkopen bij slagers. Volgens de instatntie wordt de drukte vooral veroorzaakt door nieuwe klanten. ‘Het gaat om mensen die normaal gesproken al hun vlees bij de supermarkt inslaan, maar nu liever vertrouwen op het vakmanschap van de slager.’

Reageer op dit artikel