nieuws

Heineken heeft interesse in delen Bass

Horeca

Heineken heeft interesse in de Britse brouwer Bass of delen daarvan. Het Belgische Interbrew moet het pas vorig jaar verworven Bass op last van de Britse autoriteiten weer afstoten.

Heineken-topman Karel Vuursteen: ‘We moeten afwachten of dat als geheel of in delen is. Voor heel Bass hebben we belangstelling, maar bij een verkoop in delen, alleen voor merken. Dus niet voor regionale markten.’ Interbrew leidt door de gedwongen verkoop van Bass een fors verlies. Doordat de brouwer bij de overname in een biedingstrijd terechtkwam, betaalde het de hoge prijs van 8 miljard gulden voor de Britse brouwer. Vooruitlopend op de gedwongen verkoop, nam het Belgische bierconcern al een afschrijving van 2,65 miljard gulden op de resultaten over 2000.

Reageer op dit artikel